Diákok véleményei

Kigyűjtöttem néhány véleményt a projektekről, mert ha a blogok megszűnnek, akkor elvesznek és nekem ezek fontos visszajelzések.

(Diákvélemények megjelennek még a projektek végén tartott szavazások eredményeiben is. Ezeket az egyes projekteknél lehet megnézni.)

Jobb a csoportbeosztás ha mi választjuk ki, hogy kivel akarunk egy csapatba lenni. Jobb lenne ha először átbeszélnénk órán az anyagot és utána csinálnánk meg a projektet.”

“A munkamegosztás nehezebben ment, mint az előző alkalommal. Volt, aki úgy gondolta mindent együtt kéne csinálnunk, és voltak olyanok is, akik elsőre nagyon keveset adtak hozzá a munkához, a rájuk kiosztott feladatot sem akarták elvégezni. Végül, huzamosabb idő után kicsit jobban összeszokott a csapatunk, nyitottabbak lettünk egymással szemben, a munkával kapcsolatosan, és kisebb zökkenőkkel, de mindenki kihozva magából a maximumot megcsinálta – nemcsak az ő feladatát – de, ha tudott mások munkájához is hozzájárult, hogy segítsen. ”
Nekünk nagyon tetszett ez a feladat is, akárcsak a legutóbbi. Szerintünk ez a fajta megoldása az aktuális anyag feldolgozásának nagyon ötletes, kreatív és több motivációt ad a tanulásra. Sokat tanultunk közben, sok új dolgot megtudtunk a ránk kiosztott régióról, az, hogy ezt ilyen formában tehettük meg, ilyen izgalmas feladat által, rengeteget hozzáadott a tanuláshoz való hozzáállásunkhoz. Szerintünk jó volt, hogy mindenkire ki volt osztva a saját régiója, így könnyebben lehetett megérteni a feladatot, illetve az elvárásokat, könnyebben lehetett tájékozódni a feladatban, viszont emiatt kötöttebbnek éreztük a feladványt, mint legutóbb, kicsit jobban meg volt kötve a kezünk, de ezt egyáltalán nem éreztük problémának.
Az elején megriadtunk, amikor megtudtuk, hogy a csoportok tagjait kisorsolják. Amikor elsőre összeültünk, mint csapat nehezen tudtuk elképzelni, hogy mi képesek vagyunk együtt dolgozni, sok volt az ellentét közöttünk, volt, hogy egy vélemény teljesen ellentmondott a többieknek, és ez lelassította a munkánkat. De, ahogy egyre többet dolgoztunk együtt, egyre jobban megtaláltuk a közös hangot és próbáltunk mindent úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen és egy igényes munkát készítsünk el. Szerintünk ez egy jó ötlet, hogy a csapatokat kisorsolják, mert legalább nem válik egyhangúvá és unalmassá a munka, minthogyha mindig ugyanazzal a csapattal kellene dolgoznunk. Emellett megtanulunk alkalmazkodni is. Viszont kevesbé kommunikáltunk, mint legutóbb.
Nem vett sok időt igénybe ez a feladat, a poszter megvalósításának nagy részét az órákon csináltuk meg. A poszter és a blog elkészítése egyaránt órákat is igénybe vett, de ez nekünk egyáltalán nem jelentett problémát, tekintve, hogy szerettük azt, amit csinálunk. :)”

“Ez a feladat véleményünk szerint alapvetően nem rossz, csak sokszor botlik az ember nehézségekbe a kivitelezés folyamán. A csapattagok felosztásánál jelennek meg az első problémák – egyben a legalapvetőbb problémák – nem azzal vagy, akivel szeretnél. Persze ezen gyorsan át lehet lendülni, és legalább jobban megismerjük egymást. A projekt elkészítése folyamán a második nehézség a feladatok elosztása, mert ugye mindenkinek nagyjából egyenlő nehézségű feladatot kéne kapnia. Ez nálunk nem volt probléma, gyorsan meg tudtuk beszéni a feladatok feloszlását. Igazából az órát jobban ki kéne hasznáni, hogy minél kevesebbet kelljen otthon dolgozni, de ahhoz az kell, hogy alapanyagokat hozzunk az órára, senki se felejtse el stb.
Tehát összességében jó dolog ez a csoportmunka, csak hát többet kell dolgozni, mintha csak a tanár leadná az anyagot, ezzel a módszerrel viszont véleményünk szerint a tanulás egyszerűbb, és élményekkel gazdagabb.”

Érdekes volt a feladat, mert a csapatban mindenkinek meg volt a saját dolga, így jobban össze tudtuk rakni a plakátot. Az idő pont elég volt, ha valaki tényleg a feladatra koncentrált, bőven be lehetett fejezni 2-3 óra alatt.
Jó volt a csapatmunka,érdekesebb volt vele az anyag. Nem kellett vele sokat foglalkozni otthon, az órákon bőven meg lehetett csinálni, ez is tetszett benne. A plakát megcsinálása is érdekes volt, mindenki kivette a részét Lehetne máskor is hasonló feladat.
Szerintem is jó feladat volt. A legjobban az tetszett hogy volt rá reális mennyiségű időnk és nem kellett vele kapkodni. Az elkészítés pedig vicces volt, meg tudtuk osztani a munkát és még jól is éreztük magunkat, miközben ezzel párhuzamosan tanultunk is az anyagból.

Bori ugyan ezeket a gondolatokat osztotta meg és hozzátette, hogy lehetne ebből több is.”

“Ez a fajta anyagfeldolgozás a csapatunk számára sokkal vonzóbb volt, mint egy nyers tanóra, de így is legalább annyit tanultunk, mint ha csak simán könyvből/munkafüzetből tanultunk volna. Ezalatt azt értem, hogy egy ilyen projekt elkészítéséhez szükség volt a megfelelő mennyiségű tervezésre, amit egy átlagos tanórán nem kérnek, sokkal jobban előtérbe került a csapatban való dolgozás, és nem az egyéni erősségek fényezéséből állt a feladat. A feladat komplexitásában az is szerepet játszik, hogy két teljesen eltérő eredménynek kellett születnie, így ha valakinek nincs kézügyessége, az is kiveheti a munkát például a blog megszerkesztésével, vagy esetleg több anyag gyűjtésével.
Zárásként kitérnék arra, hogy kellő felkészülés nélkül nem lehet látványos tablókat készíteni, és inkább az adatok precizitására, és lényegretörésére kellett odafigyelnünk, így néhány kisebb trükköt kellett bevetnünk, hogy ne legyen teljesen “szürke” a poszter, azonban ha csak egy órával többet kaptunk volna, akkor biztos vagyok benne, hogy ennél egy magasabb színvonalú munkát adhattunk volna ki a kezeink közül, nem mintha a mostani munkánk nem lenne elsőosztályú művészeti, és tudományos alkotás.”

“Vivien:Tetszett,jó hogy lehetőséget kaptunk együtt dolgozni az osztálytársainkkal.
Jázmin:Nagyon élveztem csinálni ezt a feladatot. Szeretem a csoportmunkákat és igyekeztünk mindenkinek egyenlő mennyiségű feladatot adni, így mindannyian ugyan annyit keresgéltük a interneten, mivel a tankönyv ehhez a régióhoz tartozó része, szinte csak Budapestről szól.Ám ez a blog szerkesztés elég érdekes feladat volt, mert még nem csináltunk ilyet és egy kicsit meggyűlt vele a bajunk, és az idő is kevés volt rá.

Gábor:Örülök hogy ezeket a témákat sikerült megnyernem, ugyanis engem érdekelnek azok a dolgok, hogy miben is élünk.
Bendegúz:-

Péter:Nekem nagyon tetszett a feladat,mert szeretek csoportban dolgozni.A blogszerkesztés nekem még új volt,először meg is ijedtem tőle,de aztán sikerült összehoznom.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s