Alkalmazások, programok

A blogon közzétett bejegyzésekben szereplő alkalmazások, programok listája a bejegyzésekkel együtt folyamatosan bővül. Az okostelefonos alkalmazásokról itt meg itt is írok.


TeamWorkTool – egy saját fejlesztésű pár- és csoportmunka szervező alkalmazás, azokban a helyzetekben használható, ha mindenkinek van okoseszköze, laptopja. Pl. ittMihályi Barnabás programozóval beneveztük az év honlapja versenyre. Ha tetszik, itt lehet rá szavazni. Köszönjük 🙂 

Socrative – az egyik legjobb, okostelefonon is használható tesztfelület. Helyenként kész teszteket is megosztok, pl. itt.

A GoConqrról itt írtam részletesen.

Quizizz – okostelefonnal használható kvíz alkalmazás. 2-3-4 lehetőség közül kell az egy helyes megoldást kiválasztani. Egyediségét a szórakoztató felület (színek, hangok, mémek) adják.

ElinkDropmark – online linkgyűjtő és megosztó felület. Elég ha a diákok a tanár linkgyűjteményét elmentik a telefonon (böngésző könyvjelző, kezdőképernyő ikon), így könnyen elérhetik a tanár által megosztott weboldalakat, pl. itt.

Quizlet (live) – az “alap” Quizlet fogalompárok gyakorlására használható, a szókártyák elvén működik. Sokféle játékos, egyéni gyakorlást is lehetővé tesz. Az órai munkához a live változata nagyszerűen használható. Az osztályt véletlenszerű csoportokba rendezi, akiknek együttműködve és a többi csoporttal versenyezve kell dolgozni. Pl itt. A Quizlet oldalamon a gyakorló anyagok elérhetők.

Purposegames – a topográfia feladatokat készítem ezen a felületen, de más típusú és tartalmú anyagokat is össze lehet állítani. Pl. itt.

Mentimeter – projektek, prezentációk, egyéb diák munkák értékeléséhez használjuk, sokféle szavazási lehetőséget is lehetővé tesz. Pl. itt.

Teamup – csoportok véletlenszerű vagy irányított összeállítására használható. Még kicsit döcögve működik, remélem fejlesztgetik. (Újabban a saját fejlesztésű TWTool-t használjuk.)

QR kód olvasók – ebből sokféle van, amelyik jól működik, azt kell választani. Én a QRdroidot használom androidos telefonra.
QRcodemonkey – ezt az oldalt használom a QR kódok létrehozására.

Redmenta – sokféle kérdéstípust tartalmazó tesztek összeállítására használható, összefoglalásra, ismétlésre, dolgozat írásra, órai munkára is használom. Pl. itt.

Google Maps – órai online térképhasználatra alkalmas. A koordináták értelmezésére, használatára és nevezetes helyek megtalálására is lehet használni. Pl. itt.

Google Drive – gmail felhasználóknak (Google fiókkal rendelkezőknek) ingyenes tárhely, fájl megosztásra is alkalmas. Pl. itt.
OneNote – szintén online tárhelyként és fájl megosztásra használható. Office 365 regisztráció szükséges.
Docs.com – office fájlok megosztására alkalmas tárhely Pl. itt. (Hamarosan megszűnik, nem érdemes használni.)

Random name picker – kiselőadások (felelők) játékos kiválasztásra használható. (Ezt egyszer kipróbáltam, de nem került be a kedvencek közé.)

Klímadiagram szerkesztő a zivatar.hu-n – sok magyarázat nem kell hozzá. Pl. itt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s