Diákvélemények az órai okostelefonozásról (vol. 3)

Harmadszor végeztem el ezt a felmérést. (Itt olvasható az első és itt a második.) Mivel a felmérés körülményeit korábban leírtam, az eredmények előtt csak néhány infó, amit az ez évihez tudni kell.

263 diák töltötte ki a kérdőívet. Tulajdonképpen az összes kitöltő rendelkezik saját okostelefonnal, egy-egy fő írta, hogy nincs telefonja, illetve hogy van, csak nem használja, mert pl. nem működik. Valójában 270 válasz érkezett, de már a kitöltés során feltűnt, hogy néhány válasz ismétlődik. Ezt a szöveges válaszok teljes megegyezőségéből lehet észrevenni. Ez vagy technikai hiba, vagy trollkodás eredménye. A 7 ismétlődő válasz adataival korrigáltam az összesített eredményt. Így is lehet, hogy ha valakinek nagyon sok energiája volt, kétszer  töltötte ki úgy, hogy különböző válaszokat írt, de mivel a 7 többlet sem változtatta meg a válaszok sorrendjét, az esetleges néhány további sem okozhat érdemi változást. Mindenesetre jövőre már az Office 365 Forms-szal írjuk a kérdőívet, így biztosítva lesz az egyszeri kitöltés. (Az eddigi kérdőíveket Google Forms felületen írtuk és az idén bevezetett Office 365 bejelentkezéssel minden osztályban volt problémája néhány diáknak, ezért maradtam még a korábbi változatnál.)

A tavalyi eredményekhez képest nincs nagy változás. A “tanulási szempontok” között továbbra is első az “azonnal kapok visszajelzést”. A “lehet jó jegyet szerezni” és a “jól lehet így ismételni, gyakorolni” helyet cserélt a 2. és a 3. helyen, igaz a “könnyebb, hatékonyabb a tanulás” csak egy ponttal lemaradva 4. Az “érzelmi szempontok” között is marad első a tavalyi “többi órán nem használjuk, más az óra, mint a többi”. A “nem stresszes, kevésbé izgulok” és a “modern” egy-egy helyet vesztett, mert a korábbi 5. helyről előre jött 2-nak az “interaktív”. A “praktikus szempontok” sorrendje majdnem változatlan, csak a két utolsó cserélt helyet.

És akkor az eredmények diagramjai (megtekinthetők infogram felületen is):

eletkor
életkor
tanulasi
tanulási szempontok
erzelmi
érzelmi szempontok
praktikus
praktikus szempontok

1 hozzászólás a következőhöz: “Diákvélemények az órai okostelefonozásról (vol. 3)

  1. […] * A kérdőívet 2018-ban 236, 13-19 éves diák töltötte ki. Forrás: Havassy András: Diákvélemények az órai okostelefonozásról (2018); https://havassy.wordpress.com/2018/07/02/diakvelemenyek-az-orai-okostelefonozasrol-vol-3/ […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s